Indret dig med metaller – både de varme og kolde

Metalliske nuancer har længe været fremme i moderne boligindretning,
og metallerne fortsætter med at dominere i de danske hjem.

 

VARME METALLER

Kobber, guld og messing er kendt som varme metaller, da de fremtræder med en varme og afrundet glød.

De varme toner i messing, guld og kobber fremhæves bedst mod rå overflader af træ eller mursten, og de varme metaller fungerer godt som kontrast til den nordiske stils kølige og minimalistiske udtryk og skaber et dynamisk udtryk i hjemmet. 

 

 

KOLDE METALLER

De varmere metaller har længe været populære, men nu vender de mere kølige metalliske nuancer som sølv, aluminium, børstet stål og krom tilbage i indretningen.

De mere kølige metaller kan styles på vidt forskellige måder. De kan både være med til at skabe et helt minimalistisk og futurisk udtryk, og de kan være perfekte, hvis man ønsker en mere rå, industriel og upoleret stil.

Sølv og krom har et moderne og skinnende look, og de to kan kombineres med alverdens farver, træsorter og andre metaller. Dog fungerer bejdset træ eller mørke vægge særlig godt til krom og sølv. 

 

 

EN NY TILGANG TIL METALLISKE OVERFLADER

Før i tiden satte man ofte sit personlige præg på indretningen ved at male sine møbler, døre og andre af hjemmets dele – og den trend er på vej tilbage. Netop nu ser man nemlig en ny tilgang til metalliske overflader såsom armaturer, nemlig at male dem. Det ses oftest, at de bliver malet mat og i sort eller hvid. På den måde kan armaturet få et retro look i forbindelse med rummets øvrige elementer. Udover greb og armaturer ser man også tendensen ved lamper og stoleben.

 

QTOO matsort armatur

Hansgrohe mathvid armatur